čtvrtek, března 31, 2005

Sklizeň & skladování sklizně

Sklizeň & skladování sklizně
Sklizeň se provádí v době, kdy je rostlina v plném květu - nejlépe je vystihnout okamžik, kdy kvete největší množství květenství. Po posekání rostlin se tyto nemusí nijak zvlášť upravovat - stačí je rozložit na nějakém suchém a dobře větraném místě. Poté co je sklizeň dostatečně proschlá je vhodné jednotlivé části rozčlenit podle potence (obsahu THC) na několik složek. Nejpotentnější jsou palice květů s okvětními lístky. Naopak téměř bezcenné jsou velké listy a stonek. Pro uskladnění je vhodné použít tmavou a vzduchotěsnou nádobu , která je poté uložena na chladném, suchém místě (např. v lednici). Pokud by teplota byla příliš vysoká docházelo by k degradaci THC na méně účinné cannabinoidy.

4 Comments:

Anonymous Anonymní said...

super,jenom bych doplnil ze zralost se pozna podle barvy pryskyrice,ta musi byt hneda.je-li hneda,serizni kytku nad zemi a poves palici dolu,musi se to delat v absolutni tme,jinak thc oxiduje na cbn,coz zpusobuje otupelost a ne vysmatost.

6:54 odp.  
Anonymous Anonymní said...

a abych zjistil barvu přyskiřice musím udělat co? vyhovuje ji když ji budu sušit ve větrané místnosti se světlem nebo větráné bez světla? Díky :-)

3:35 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Já třeba radši kupuji nějakou kvalitní z obchodu. Rád kupuju z této stránky https://www.zelenazeme.cz/konopny-magazin/navody-rady-tipy/554-tipy-a-rady-na-pestovani je tam hodně dobrých tipů, které mi přijdou docela užitečné. :)

12:56 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Já třeba radši kupuji nějakou kvalitní z obchodu. Rád kupuju z této stránky země je tam hodně dobrých tipů, které mi přijdou docela užitečné. :)

12:57 odp.  

Okomentovat

<< Home